Cisco Placement Papers Interview Questions 2015




Placement papers of Cisco 2015. Learn and practice tha placement papers and interview questions answers of Cisco and find out.



1. How many five digit multiples of 11 are there, if the five digits are 3,4,5,6 and 7 in the same order?

A.10  B.11  C.12  D.13

Answer: C

2. The LCM of two number is 4800 and their HCF is 160. If one number is 480, then the second number is

A.1200  B.1500  C.1800  D.1600

Answer: D

3How much water must be added to 100cc of 80% solution of boric acid to reduce it to a 50% solution ?

A.30  B.40  C.50  D.60

Answer: D

4. After having spent 35% of the money on machinery, 40% on raw material and 10% on staff, a person is left with Rs 60,000.The total amount of money spent on machinery and raw material is

A.Rs 1,76,000  B.Rs 3,00,000  C.Rs 1,70,000  D.Rs 3,40,000

Answer: B

5. Avi purchased an office bag with a price tag of Rs 600 in a sale where 25% discount was being offered on the tag price. He was given a further discount of 10% on the amount arrived at after giving usual 25% discount. What was the final amount paid by Avi ?

A.Rs 210  B.Rs 540  C.Rs 450  D.Rs 405

Answer: D

Explanation: Final amount after giving successive discounts of 25% and 10% 600*0.75*0.9 = Rs 405.

6A house costs C rupees. Later it was sold for a profit of 25%. What is the capital gains tax if it is 50% of the profit?

A.C/24  B.C/8  C.C/4  D.C/2

Answer: B

7If the cost of 12 pencils is equal to the selling price of 10 pencils, the profit percent in the transaction is

A.16 2/3%  B.18%  C.20%  D.25%

Answer: C

Explanation: Let CP of 12 pencils = SP of 10 pencils = Re 1 Then CP of 1 pencil = Rs 1/12 and SP of 1 pencil = Rs 1/10 Profit = 1/10 ­ 1/12 = Rs 1/60 % profit = (1/60)/(1/12) * 100 = 20%

8. A man spends Rs 1800 monthly on an average for the first four months and Rs 2000 monthly for the next eight months and saves Rs 5600 a year. His average monthly income is

A.Rs 2000 B.Rs 2200 C.Rs 2400 D.Rs 2600

Answer: C

9. If a man walks to his office at 3/4th of his usual rate, he reaches office 1/3rd of an hour later than usual. How much time does he usually take to reach his office ?

A.2 hr B.3 hr C.1 hr D.1.5 hr

Answer: C

10Identify the correct statement:­

A.Seating arrangements influenced the kind of interaction that takes place.

B.Seating arrangements' influence the kind of interaction that takes place.

C.Seating arrangements influence the kind of interactions that take place.

D.Seating arrangements influence the kind of interaction that take place.

Answer: D

11. Identify the correct statement

A.Your advise does not seem to have had any effect.

B.Your advice does not seem to have had any effect.

C.Your advice do not seems to have had any effect.

D.Your advise does not seem to have had any effects.

Answer: B

12. Identify the correct statement:­ 

A.Using too much jargons during communication might obliterate main issue.

B.Using too much jargon during communication might obfuscate the main issue.

C.Using too many jargons during the communication might obdurate a main issue.

D.Using too much jargon's during communication might obfuscate the main issue.

Answer: B

13. Read each sentence to find if there is any grammatical error in it. Engines used

(A)/ in space shuttles are much larger

(B)/ and more strong

(C)/ than the ones

(D) in jet planes. A.A B.B C.C D.D

Answer: C

14. Many psychologists today suggest

(A)/ that we interpret dreams by compare

(B)/ the dreams with

(C)/ the reality of each person's

(D) A.A B.B C.C D.D

Answer: B

15River water pollution

(A)/ is often indicate

(B)/ by(C)/ algae distribution

(D) A.A B.B C.C D.D

Answer: B

16. The girl(A)/ said that she preferred

(B)/ the blue saree than

(C)/ the pink one

(D) A.A B.B C.C D.D

Answer: C

17. Three conditions critical

(A)/ for growing

(B)/ plants are soil, temperature, chemical balance or

(C)/ amount

(D)of moisture. A.A B.B C.C D.D

Answer: C

18: Identify the correct statement:­

A.Any organization, large or small, trades with many different people and companies.

B.Any organization, large or small, trade with many different peoples and companies.

C.Any organization, large or small, trade with many different people and company.

D.Any organization, large or small, trades with many different peoples and companies.

Answer: A

19. A wire is in the form of a circle of radius 35 cm. If it is bent into the shape of a rhombus, then what is the side of the rhombus?

A.32cm  B.70cm  C.55cm  D.17cm

Answer: C

20. I derive an annual income of Rs 688.25 from Rs 10000 invested partly at 8% per annum and partly at 5% per annum simple interest. How much of my money is invested at 5%?

A.Rs 3725  B.Rs 4225  C.Rs 4800  D.Rs 5000

Answer: A
Cisco Placement Papers Interview Questions 2015 Cisco Placement Papers Interview Questions 2015 Reviewed by Venkatachalam P on October 05, 2015 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.